LDDK-20240421-0013

Playmobil, het Rat Verlegh Stadion en de winkelstraten staan centraal tijdens de zesde Urban Trail Breda

Zondag 21 april stond in het teken van de zesde editie van de Urban Trail Breda. Ruim 1.500 deelnemers stonden aan de start op de Chassé Promenade. Maar liefst 17 locaties openden hun deuren en zorgden voor een gezellige sfeer op het parcours. Het enthousiasme bij lopers en locaties zorgden voor een koud, maar geslaagd loopfeestje.

De ochtend begon koud met een sterke wind. Vanaf de start- en finish, de Chassé Promenade liepen deelnemers meteen door de eerste locatie: Holland Casino. Daarna vervolgden ze de route door het Filmhuis en de terugkerende locatie Theater de Avenue die met harde techno muziek de boel opzweepten. Nieuw op het parcours dit jaar was BoulesBitesBar, waar deelnemers dwars door de zaak liepen. Met frisse energie werd vervolgens Hotel Nassau bezocht waar je je ogen uit kon kijken in de mooie kapel die het hotel huisvest.

Daarna was het tijd voor de lange route om de kant van het Rat Verlegh Stadion op te gaan. Dit was toch één van de hoogtepunten op de lange route. Er werden vele selfies gemaakt op de tribunes en er werd verder gelopen door de gracht langs het veld. Een plek die ze op deze manier nog niet eerder hadden meegemaakt. De lopers van lange route vervolgden daarna hun weg naar de waterpost bij Triple O Campus en konden de trappen van STRND op en daarna weer af. Ook Health Club Kickfit keerde terug op de route, waar deelnemers dwars door de sportzaal heen liepen. Met opzwepende muziek werden zowel de lopers als de sportende mensen aangemoedigd. Ondertussen bezochten de lopers van de korte route winkel hof ’t Sas die een echt Urban Trail-gevoel gaf aan hun route.

Vlak voor het stadspark Valkenberg stond een doedelzak-groep een mooi optreden te geven aan zowel deelnemers als toeschouwers. Daarna was er nog een splitsingspunt waarna de lopers van de lange route hun weg vervolgden naar Station Breda en Happy Station. Bij Happy Station stonden twee grote mascottes buiten de deelnemers aan te moedigen en high fives uit te delen. Ook op de start- en finishlocatie stonden er twee levensgrote Playmobilpoppetjes van Happy Station de deelnemers aan te moedigen.

Bij de Uitvindfabriek werden er leuke foto’s gemaakt met het green screen en konden lopers ook even bijkomen met een verfrissend drankje. Vervolgens kwamen de twee routes weer bij elkaar waarna ze de nieuwe locatie de Pasta Kantine bezochten. Daarvandaan gingen de lopers door de nieuwe Explore Breda Store en werd er een lekkere energyboost uitgedeeld door BOMEN, de horecalocatie van bibliotheek Nieuwe Veste.

Het Chassé Theater was (bijna) het eindpunt van de Urban Trail Breda. Eerst moesten de lopers nog door de hal van het gebouw en langs de dj, waarna ze finishten op de promenade. Na een laatste high five van de Sfeerman konden alle deelnemers hun welverdiende Urban Trail-medaille om hun nek hangen. Bijkomen kon met een lekkere FULFIL reep en Vitamin Well drankje. Happy Station gaf iedereen als beloning ook nog een leuk Playmobil-poppetje. De sportieve prestaties werden vastgelegd bij de We Did It wall met de selfieframes van KWF.

De organisatie is de meewerkende locaties, vrijwilligers, enthousiaste deelnemers én toeschouwers enorm dankbaar. Dankzij jullie sportiviteit en vrolijkheid was de Urban Trail Breda een écht loopfeest.

De eerste selectie sfeerfoto’s staan online in ons fotoalbum op Facebook – blik hier alvast terug op een geslaagde Urban Trail Breda!

Kalender 2024

Kan jij geen genoeg krijgen van de Urban Trail Series? We lopen in nog vijf andere steden dit jaar! De volledige kalender is te vinden op www.urbantrailseries.nl. Zijn wij jou aan de start bij de volgende Urban Trail?

Deel dit bericht

Meer nieuws